Gyakran ismételt kérdések

Mi a különbség a webTV és az újfajta "timeshiftes" megoldás között ?

TV készülékkel (set top box-al):

Előnyei:

  • "akkor nézed amikor akarod" (timeshift)
  • teljes képernyő, minőségi kép

Hátrányai:

  • néhány tíz csatorna
  • fizetős

PC-n, playeren keresztül:

Előnyei:

  • ingyenes TV streamek, videók, webkamerák
  • többezer csatorna
  • ott nézed ahol akarod, akár utazás közben is, laptopon

Hátrányai:

  • általában kisebb képernyő
  • a képminőség sávszélességfüggő
Mire van szükségem a netes tévézéshez?
Mi van akkor, ha "semmi" sem működik ?
Akkor sajnos Nálad van a hiba. Telepítsd újra a Windows media playert, ha nem XP-d van, akkor inkább a 9-est innen, vagy ha XP-d van, akkor a 11-es playert innen. Ha ez sem segít, akkor telepítsd újra a böngésződet /mi Firefoxot ajánlunk !/ innen.
Milyen minőségűek a netes TV csatornák?
A netes csatornák minőségét az ún. bitrate határozza meg. Ez az érték a különböző csatornáknál más és más lehet. Minden TV maga dönti el, hogy mikor és mekkora sávszélességgel streamel mert ez a szerverének is komoly megterhelést jelenthet attól függően, hogy éppen hányan nézik a műsort egyidőben.
Milyen műsorok nézhetők netes TV-ken?
Videóklippektől kezdve a dokumentumfilmekig szinte bármit megtalálhatsz a több ezer csatorna és videó közt. Sőt a fizetős csatornákon akár mozifilmeket is nézhetsz.
Állandóan élérhetők a csatornák?
Mindig vedd figyelembe az időzónákat. Attól, hogy napközben keresel egy TV állomást,náluk a helyi idő szerint éjszaka is lehet, amikor már nincs műsor!
Akadozik a lejátszás, mit tegyek?
A távolkeleti csatornák jele nagyon sok internetes csomóponton keresztül jut el idáig. Időközben megszakadhat a stream vagy valahol lehet egy szűk keresztmetszet, ahonnan már csökkent sávszélességgel/minőséggel jön tovább. Próbálkozz többször!
Mi az a VOD (Video-on-Demand)?
A hazai kereskedelmi csatornák miként számtalan külföldi is, Video on Demand üzemmódban működnek, ingyen semmit sem adnak. Ezért ne hergeld magad, teljesen felesleges. A VOD arra való, hogy ha a csatorna kiépítette ezt a szolgáltatását akkor elő tudj fizetni rá, legyen akár csak egy műsor, vagy egy speciális csomag. A dolognak az a jó oldala, hogy ha VOD-ra fizetsz elő, akkor el is várhatod a teljes képernyős, minőségi vételt.
Mi az a P2P (Peer to Peer) TV?
A TVadás neten történő továbbításának egy olyan formája, ahol a adás nem közvetlen egy központi szerverről töltődik, hanem a nézők egymástól töltik az adást. Tehát nem csak fogadják az adást, hanem tovább is küldik azt a többi néznőnek. Ez azért előnyős, mert nem egy központi szerver sávszélességét terheli az adás, hanem ez a terhelés megoszlik a nézők közt. Hátránya viszont, hogy ha nincs elég néző vagy a nézőknek kicsi a küldésre használt sávszélessége, akkor romlik az adás minősége vagy meg is szakadhat. Az ilyen lejátszóprogramok terén az USA és Kína jeleskedik:
Léteznek netes HDTV csatornák?
Igen lehet találkozni már olyan streamekkel, melyek HDTV adást ígérnek, de az ilyen nagy felbontású videók csak egy "erősebb" ( 3Ghz processzor) gépen játszhatók le élvezhetően, ráadásul ha ez a videó neten keresztül érkezik akkor az internetkapcsolatodnak is nagy (15-20 Mbit/s) sávszélességűnek kell lennie.
Ha tetszik egy csatorna, hogyan tudom azt elmenteni?
Regisztráció után lehetőséged van eltárolni a kedvenc csatornáidat, hogy legközelebb ne kelljen újból megkeresned a több ezres listában. Az így tárolt kedvenc csatornáidat a kategóriák felsorolásában találhatód meg "Kedvenceim" néven.
WebTV/Extrák - 100 országból, webTV-k és neten is elérhető televíziók Magyar webTV-k legjava, gyakori frissítéssel, csak nálunk! A legfrisebb MAI videókat itt megtalálod! PPS-ek és Panorámák Ingyenfilmek - Modern rajzfilmek Videóklippek Webrádiók